e
Banner

Etiketler: konteyner taşımacılığı



Arkas’ın iki yeni gemisi: Inga A ve Roseline A filoya katıldı



Arkas, Deniz Ticaret Filosu’na M/V Inga A ve M/V Roseline A’yı ekleyerek Türk bayraklı bayraklı konteyner gemisi sayısını 27’ye toplam taşıma kapasitesini ise 38 bin 728 TEU’ya çıkardı.





Akdeniz ve Karadeniz'e deniz otoyolları kurulacak



Türkiye, 2023 hedefi olan 1,2 trilyon dolarlık ticarete ulaşmada denizyolu taşımacılığına önemli bir rol biçiyor.





Türkiye’nin konteyner trafiği Ege’den yönetilecek



Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Géza Dologh, Alsancak Liman’nın yanı sıra 2015 yılında tamamlanacak ve 4 milyon TEU kapasiteye sahip olacak Çandarlı Limanı ile Ege bölgesinin kıtalararası deniz ticaretinde önemli bir merkez haline geleceğini söylüyor.




Konteyner taşımacılığı yüzde 8 büyüdü



Türk limancılık sektörünü ileriye taşıma misyonuyla çeşitli çalışmalara imza atan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM), her yıl hazırladığı sektör raporunun 2017 sayısı yayınlandı. Raporda; liman sektörüne yönelik değerlendirmelerden, dünya ekonomisine, sektör zorluklarından, limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınıyor.




Liman işletmeleri konteyner taşımacılığında rekor kırdı




Ekonominin önemli sektörlerinden liman işletmeciliğinde 2017 yılı rakamları umut veriyor. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) tarafından açıklanan rakamlara göre, liman işletmeciliği sektörünün en önemli gelir kapısı olan konteyner taşımacılığı, Türkiye genelinde 10.164.433 TEU’ya ulaşarak rekor kırdı. Son 10 yılda Avrupa limanlarından üç, dünya limanlarından iki kat fazla büyüyen Türk limanları, 2017 yılında yüzde 14,8 artış gösteren konteyner elleçleme adediyle 2018 yılında büyümesine devam edecek.




Konteyner taşımacılığında çevresel duyarlılık talebi arttı


Yayın: 24-01-2022
Kategori: Denizyolu

ShipsGo'nun araştırma bölümü olan “ShipsGo Academy” tarafından global düzeyde yayınlanan çalışma, "Çevresel Duyarlılık - Konteyner Taşımacılığı" adı altında yürütüldü. Raporda, yük sahipleri ve forwarderların konteyner taşıyıcısı seçim ölçütleri kapsamında  öncelikle olarak taşıyıcıların çevresel duyarlılığının olmasına önem verdiği ortaya çıktı.